Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

Jak przechowywać marchewki

Pytanie do redakcji: Lubię kupować pęczki świeżych marchewek na bazarkach od rolników. Takie kolorowe, piękne bukiety wyglądają świetnie… przez jeden dzień. Na drugi dzień już zaczynają więdnąć i stają się miękkie. Nie za bardzo wiem, jak przechowywać te warzywa.

Odpowiedź redakcji: Na pewno takie marchewki z lokalnych pól smakują świetnie i, tak jak piszesz, super wyglądają, ale niestety pierwsze co musisz zrobić po przyjściu do domu to odciąć całą natkę. Nawet jeśli planujesz ją do czegoś później wykorzystać, to koniecznie oddziel ją od samych marchewek.

Możesz przechowywać marchewki w chłodnym miejscu, zamkniętym pojemniku, do którego nalana jest woda. Jeszcze jednym niezłym patentem jest zawinięcie marchewek w… folię bąbelkową, dzięki temu przez długi czas będą świeże.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *